Vi dækker hele Midtjylland

Når det endelig er tid til at fejre afslutningen på jeres gymnasietid, står vi klar med en studentervogn til et brag af en fest med dyt og larm og jublende studenter

Med Danmarks andenstørste befolkningstal er der hvert år fyldt med studentervogne på gaderne i Midtjylland. Det er en helt speciel oplevelse, når studentervognene kører forbi hinanden og studenterne kan møde deres gymansievenner fra andre klasser 

Vi glæder os til at være med til jeres store dag, og håber på at være med til at gøre den uforglemmelig!

FIND JERES VOGN HÉR
studenterkorsel midtjylland

Studenterkørsel i Midtjylland

Midtjylland er Danmarks største geografiske område, og har landets andenstørste befolkningsantal.

Derfor er der hvert år rift om at studentervognene til den store dag, hvor huen endelig er kommet på hovedet, og den skal fejres med manér.

Studenterkørsel i Midtjylland er naturligvis mest centreret omkring de store byer i området, især Aarhus som jo er landets andenstørste by.

Men til jer kommende studenter, som måske ikke lige bor i en af de store byer, så skal I ikke være nervøse for, om I kan få en vogn til jeres studentertur.

Hvert år bliver der kørt studentervogn i alle de lokale områder i Midtjylland, og vi hjælper gerne jer alle med at finde en lastbil til jeres tur.

I de lokalområder, hvor der er længere mellem hver af forældrenes bopæl, kan det selvfølgelig være svært at nå rundt til alle på en enkelt dag, hvis man også skal have tid til at nyde dagen, så det er ikke unormalt, at klasserne i Midtjylland er holder studenterkørsel over to dage.

Det giver trods alt en langt bedre oplevelse, og det er jo jeres dag/dage, så I skal have lov til at nyde det.

studenterkorsel midtjylland

Studenterkørsel i Aarhus

Aarhus er som sagt Danmarks andenstørste by, og står hvert år for en stor del af de Midtjyske studenter.

På studentertur i Aarhus er det som regel ikke et problem at nå rundt til alle forældrene, så langt de fleste klasser vælger at køre lastbil en enkelt dag.

Til gengæld har Aarhus nogle særlige traditioner for studenterkørslen bl.a. at man skal forbi springvandet Agnete og Havmanden på Rådhuspladsen.

Studenterturen i Aarhus bærer normalt præg af, at man er i storbyen, og festen fortsætter ofte i byen.

studenterkorsel midtjylland

Studenterkørsel i Randers

Randers, den evige rival til Aarhus, har ligeledes nogle særlige traditioner for de nye studenter i byen.

Særligt er det kutyme at man kører forbi Rådhustorvet, hvor man danser om statuen af Niels Ebbesen - en vaskeægte helt, som vi kan takke for, at Jylland ikke kom på tyske hænder i tidernes morgen.

På studenterkørsel i Randers kan man derfor passende lige køre forbi hans hus og lette på huen som tak.

studenterkorsel midtjylland

Studenterkørsel i Horsens

Horsens er den tredje af de store midtjyske byer, der ligger mod øst.

Byen er bl.a. kendt for at den flotte, omkringliggende natur og en rolig, charmerende atmosfære.

I hvert fald rolig indtil den årlige studenterkørsel, hvor byens dimittender laver en god gang larm i gaden - det hører sig jo til!

Det er også en fast tradition, at man kører studentervognen forbi statuen af bronzekalven, som man danser rundt om, kravler op på, og tager sjove (af og til også sjofle) billeder af.

Jeres studenterkørsel i Horsens bliver helt sikkert en uforglemmelig dag.

studenterkorsel midtjylland

Studenterkørsel i Herning

Herning har fostret to af Danmarks absolut sejeste personer i nyere tid.

BS "Jeg kan give dig røvfuld med bind for øjnene" Christiansen og Bjarne "Jeg kan cykle over et bjerg" Riis.

Herning vinder - end of story!

Vi ved ikke, om der er noget særligt i drikkevandet i Herning, men når byens dimittender er på studenterkørsel, kunne deres fester godt tyde på det.

Og kan byens studenter kanalisere bare lidt af den samme vilje og gå-på-mod som de to herrer, så skal de nok nå deres mål, når tømmermændene har lagt sig.

studenterkorsel midtjylland

Studenterkørsel i Silkeborg

Silkeborg er en af landets smukkeste byer, og ligger i noget af Danmarks mest idylliske natur.

Det kan man også nyde på sin studenterkørsel, og vi har flere gange oplevet, at klasserne ville køres ud til Himmelbjerget, der ligger i nærheden, så de nye studenter kunne bestige og indtage det.

Det er i øvrigt pænt imponerende gjort i en 120 hestes brandert!

Så er der selvfølgelig Silkeborgsøerne, og man skulle da være et skarn, hvis man ikke lige kørte vognen forbi, så man kan få klippet en bølge i huen.

studenterkorsel midtjylland

Studenterkørsel i Viborg

Viborg blev grundlagt i slutningen af 900-tallet (vikinger!), og har set sin del af fede fester, uden at være væltet endnu.

Det betyder dog ikke, at byens dimittender ikke forsøger, når der er studenterkørsel i Viborg hver sommer.

På ruten kommer man som regel forbi mange af landets flotteste og mest ikoniske bygninger og kvarterer, bl.a. Viborg Domkirke med sin unikke arkitektur eller Sct. Mogens Gade, der emmer af charme og historie.

Skal man have klippet en bølge i huen er der også masser af muligheder i Viborg, f.eks. springvandene i Latinerhaven eller søerne Hald Sø, Vedsø, Vintmølle Sø, Søndersø og Nørresø.