studenterkorsel randers

Studenterkørsel i Randers

Randers er en af Danmarks ældste og mest historiske byer.

Den har fostret flere store personer, som I studenter nok er blevet præsenteret for i løbet af gymnasietiden - særligt Steen Steensen Blicher og Henrik Pontoppidan.

Og så kan vi takke den randrusianske adelsmand Niels Ebbesen for at Jylland (og Fyn, men whatever) i 1340 igen blev underlagt Danmark. Det var vist noget med, at han hjalp en skaldet tysker med at tabe hovedet - i bogstaveligste forstand.

Randers er en by med en stolt historie og identitet - den er I nye studenter en del af og det sidste skud på stammen.

Når der er studenterkørsel i Randers, er det derfor ikke uden en vis stolthed, at byen sender sine unge mennesker videre i livet med en solid ballast.

Gymnasietiden er overstået, og de mange års skolegang, I har været igennem skal fejres.

Det har I fortjent!

Og når det er tid til at finde en studentervogn, står vi klar med en, der matcher jeres ønsker, så vi kan være med til at fejre jer.

(og så er vi kun en lille smule misundelige over, at vores egen vogntur for længst er overstået)

studenterkorsel randers

Unikke traditioner for studenter i Randers

Mange landsdele og store byer har deres egne særlige traditioner for studenterkørslen, men Randers er alligevel ikke helt som de andre.

Selvfølgelig er der studenterkørsel som i resten af landet, huerne er lavet i samme stil, lastbilen bliver pyntet med sjove og sjofle bannere, og man er nok ikke helt appelsinfri, når dagen går på held.

Det unikke ved studenterne fra Randers er, at de forskellige gymnasiale retninger har deres egne særegne traditioner, og det er ikke noget man ser ret mange andre steder i landet.

Som regel går ruten andre steder forbi de samme faste steder, f.eks. i Århus, hvor studenterne hopper i springvandet 'Agnete og Havmanden'

Der er åbenbart mere kreativitet hos de unge i Randers.

Eleverne fra den klassiske retning, STX, dvs. dem fra Randers Statsskole eller Paderup Gymnasium, har tradition for at danse rundt om statuen af Niels Ebbesen på Rådhustorvet (det var ham, der var lidt loren omkring tyskerne).

HF-studenterne fra VUC danser som regel rundt om bronzestatuen 'Den Jyske Hingst' i Østervold, mens dem fra tekniske gymnasium og fra handelsskolen tager til Sven Dalsgaards Plads, hvor de danser om skulpturen af den blå nøgle.

Alle tre skulpturer står som symboler på Randers by, og er nogle af højdepunkterne i de årlige studenterkørsler.

Der er naturligvis også andre steder, men kunne køre forbi under lastbilturen, og for at give jer lidt inspiration, har vi lavet en lille liste af muligheder.

studenterkorsel randers

Niels Ebbesens hus

Ja, vi nævner ham en del, men han var altså også ret bad ass, og hvem kan ikke lide lidt tyskermodstand?

Huset er utrolig velbevaret for sin alder, og ville være en oplagt baggrund til et fællesbillede fra studenterturen.

Desværre slipper man nok ikke afsted med at køre lastbilen hen foran, så man kan tage billeder af den med huset i baggrunden.

Til gengæld er der god mulighed for at få noget at spise i nærheden til dem, som trænger.

studenterkorsel randers

Memphis Mansion

Bevares, måske har Elvis ikke umiddelbart noget at gøre med studenterkørsel eller Randers, men kopien af hans hus, Graceland, er nu alligevel et besøg værd på ruten, evt. mens man spiller fed Elvis-rock.

Det har ingen fest vidst taget skade af, og samtidig kan I også her få noget at spise ved Highway 51, der ligger ved siden af.

Og vi garanterer jer, at I får brug for noget at spise undervejs - bajere og tom mave er ikke kompatible.

(og ja, vi taler af personlig erfaring)

studenterkorsel randers

Send lastbilen omkring Fussing Sø

Fussing sø er et oplagt stop på studenterkørslen, hvis man skal have klippet en bølge i huen.

(og det skal man jo!)

Husk selvfølgelig at passe på, hvis I allerede har hamret en god stak bajere i svælget, når I skal bade - stemningen har det med at vende, hvis nogen kommer noget til.

studenterkorsel randers

Udnyt den smukke natur omkring Randers

Jylland har noget af landets smukkeste natur, og er man på studenterkørsel i Randers, kan man med fordel slutte lastbilturen af med at holde en fest i det fri.

Der er masser af steder omkring byen, hvor man kunne slå sig ned og fejre gymnasietidens sidste dag med sine klassekammerater, mens man nyder den lune sommeraften.

Er I mere til at holde et hos forældrene til en af jer, er det selvfølgelig også en mulighed - det er faktisk, hvad de fleste vælger at gøre, hvis nogen vil lægge have til.

Uanset, hvordan I vælger, at dagen skal forløbe, så er vi klar med en vogn til jer, og glæder os til at fejre jeres store dag.

Og nårh ja, mens vi lige husker det... Lad nu være med at rykke rundt på en statue, så den skal sættes på plads med en kran.

Altså, det er imponerende, hvis I kan, men det er bare så 2017.

Tillykke med huen!