Gør studenterkørsel på Sjælland til noget særligt

Alle landets studenter kører i lastbil eller hestevogn, så mange klasser ønsker at gøre deres egen tur til noget ekstra særligt.

På Sjælland er der et væld af muligheder for sjove destinationer, interessante steder at køre forbi og få taget billeder eller helt generelt bare for at holde årets fedeste fest.

Vær kreative, gør dagen til jeres egen, og hvis I har nogle spørgsmål omkring jeres studenterkørsel, står vi til rådighed, så I kan få lige præcis den lastbiltur, I ønsker.

FIND JERES VOGN HÉR

Studenterkørsel på Sjælland

Traditionen med studenterkørsel blev i sin tid startet på Sjælland, og har senere bredt sig til resten af landet.

Oprindeligt kørte man i hestevogn gennem gaderne i den by, hvor ens skole lå, men sidenhen er langt de fleste gået over til at køre lastbil på studenterturen i stedet.

Det er trods alt hurtigere, når man skal rundt i de store byer, og man kan larme og synge lige så højt, man vil, uden at gøre de stakkels heste traumatiserede.

(det virker umiddelbart som en god ting)

At bruge hestevogn til sin studenterkørsel er dog ikke gået helt af mode, heller ikke på Sjælland.

Særligt i mange små lokalsamfund er det stadig det, klasserne vælger, når de skal rundt til forældrene og fejre huen.

Det hele handler selvfølgelig også om, hvad der er praktisk og muligt, hvor man er fra. Eksempelvis er det ikke unormalt, at dimittenderne fra de områder, hvor der er langt mellem forældrenes bopæl, holder studenterkørsel over to dage.

En af dagene kan være med hestevogn, hvor man bruger dagen på at besøge hinandens forældre, og andendagen kan bruges på at køre til en af de nærliggende storbyer, hvor man giver den gas og fester løs hele dagen.

(den modsatte rækkefølge ville vist ikke være super heldig, når man tænker på, hvor mange stifter der kan ryge i svælget på sådan en dag)

Uanset, om I ønsker at leje en vogn en enkelt eller to dage, så står vi klar til at hjælpe, og vi glæder os til at fejre den store dag med jer.

Studenterkørsel i København

Hovedstaden er selvfølgelig vant til larm, men man er nu ikke i tvivl, når de nye studenter har fået huen på hovedet.

Lastbilturen i hovedstaden er altid en fed fest med høj musik, sjove (og sjofle) bannere og godt humør.

Og så er der selvfølgelig tradition for, at man danser kædedans omkring rytterstatuen af Christian V. Det er i øvrigt en tradition, der har mere end 100 år på bagen.

Og så skal man selvfølgelig også lige forbi storkespringvandet. Det er også et udmærket sted at få sig en dukkert, så man kan få klippen en bølge i huen.

Studenterkørsel i Roskilde

Roskilde blev opført af vikinger, og når der er studenterkørsel i byen, kan man komme i tvivl om, hvorvidt de stadig eksisterer.

Studenterne fra Roskilde kan i hvert fald lave en fest, der ville gøre forfædrene stolte, så det er altid et sjovt sted at køre lastbil - vi morer os jo også en del på turen, selvom det er jeres dag.

Ligesom i mange andre byer har Roskilde et fast sted, hvor de studerede kører forbi og danser kædedans: Stændertorvets springvand.

Og så er der jo også en del, der bader i det, så de kan få klippet bølgen i huen.

Skal I på studenterkørsel i Roskilde, kan I godt begynde at glæde jer - det bliver en mega fed dag!

Studenterkørsel i Næstved

Når årets dimittender drager ud på studenterkørsel i Næstved, starter det som regel med en tur til Axeltorv, hvor festen bliver skudt i gang.

Ruten rundt i byen følger nogle af landets ældste og bedst bevarede gader med bygninger helt tilbage fra 1600-tallet.

(det er jo vildt at tænke på!)

Og inden dagen drager helt på hæld, skal man jo også en tur forbi Susø, så man kan bade med huen på hovedet og få klippen en bølge i den.

Når selve lastbilturen er overstået, er der god mulighed for at fortsætte festen i Næstved by.

Studenterkørsel i Greve Strand

Greve Strand, der ligger ud til Køge bugt, er teknisk set en del af Storkøbenhavn, men har alligevel sin egen særegne identitet.

Strandparken er ofte centrum for studenterfesten, når lastbilturen er overstået, og hvis klassen er mere til storbyfest, så er det jo ligetil at tage turen ind til København og feste sammen med alle de andre studenter derinde.

Studenterkørsel i Køge

Studenternes lastbiltur i Køge starter ved Torvet, hvor det gælder om at erobre det. Det gør man ved at sætte studenterhuen på hovedet af Frederik VII...

Eller, det vil sige på hovedet af statuen af ham. Det andet ville vist både være forstyrrelse af gravfreden og majestætsfornærmelse.

På vognturen rundt i Køge er der også mange muligheder for at blive kølet ned og samtidig få en bølge i huen, hvis man bader ved en af strandene eller i Havnebadet ved Marinaen.

Om det kun tæller, hvis man bader nøgen, er der delte meninger om, men det vigtigste er nok bare, at man har en sjov og fed dag - det bliver jeres studenterkørsel i Køge helt sikkert!