studenterkorsel kobenhavn

Studenterkørsel i København

Størrelsen tæller som bekendt...

(jo, den gør!)

Derfor er København bare bedst, og byens studenter holder de største og fedeste fester - Kom igen, Århus.

Den danske hovedstad er både landets kulturelle og intellektuelle centrum, og det bliver hvert år understreget af den nye generation af studenter, der sendes videre i livet.

Eller, det bliver i hvert fald understreget, når tømmermændene fra vognturen har lagt sig.

I skal nu også have lov til at more jer efter så mange års skolegang.

Vi er stolte over at være en del af jeres fejring og stolte over at være med til at skabe minder for livet. 

Når det er sagt, skal det ikke handle om os, men jer.

Det er jeres store dag, og vi står til rådighed, så I kan gøre dagen lige så unik og festlig, som I ønsker.

studenterkorsel kobenhavn

Studenterkørsel i København er en unik tradition

Landet over kører nye studenter med lastbil. Det er der ikke noget nyt i, men det hele startede i København for over 100 år siden.

(velbekomme, resten af Danmark)

Derfor er der også noget særligt i at fejre huen ved at køre gennem de københavnske gader. Det handler om historie, venskaber, tradition og kollektiv stolthed... Og alkohol, men altså også det andet!

København udklækker hvert år landets højeste antal studenter. De klassiske uddannelser STX og HF har 81 skoler fordelt over hovedstaden, og lægger man dertil de resterende gymnasielle og erhvervsrettede uddannelser ( HHX, HTX og EUX ) overstiger taller 100 forskellige skoler.

Alle studenterklassers vogntur er unik - det skal den også være - men lige så unik er de fælles traditioner, der er forbundet med den københavnske studenterkørsel.

Der er især tradition for at danse kædedans omkring statuen af en gammel mand til hest på Kongens Nytorv. Hvorvidt Christian V ville være helt pjattet med alt det hurlumhej omkring sig, skal vi ikke kunne sige, men sjovt er det i hvert fald. Og så er det faktisk den ældste studentertradition i landet.

En noget nyere tendens er, at vognturen slår et smut forbi Storkespringvandet, hvor studenterne bader i vandet - nogle i en mere sparsommelig mundering end andre (men hey, man bliver jo også kun student én gang).

Og som så mange andre steder landet over går den københavnske studentertur som regel også forbi klassens forældre, hvor der gerne er sat lidt snaks og andet godt frem.

(det kan hurtigt blive nødvendigt!)

Traditionerne er sjove og giver alle studenter noget samhørighed, men det er også vigtigt, at I gør jeres vogntur til noget unikt for jer.

Uanset, hvilken farve I har på huen, står vi klar med en vogn, så I kan få en fed og uforglemmelig dag. Og for de årlige studenterture har København meget at byde på, så jeres tur kan blive noget helt særligt.

studenterkorsel kobenhavn

Vidunderlige København - kultur og natteliv uden sidestykke

Når I har afstemt jeres ønsker og forventninger til lastbilturen, skal I også finde ud af, hvad der skal ske, når den er overstået.

Hvordan ønsker lige netop I at slutte gymnasietiden?

Er der stemning for et brag af en fest i byen, er I heldige, for København har uden sammenligning det største natteliv i landet - man er jo ikke hovedstad for ingenting.

I stedet for at liste en række mulige diskoteker og deslige op (det ville også blive en okay lang liste!), så anbefaler vi, at I sammen finder ud af, hvad I overordnet kunne tænke jer.

Det har vi gode erfaringer med, og derefter er det meget lettere at finde et konkret sted, der passer til jeres ønsker i stedet for at lede efter alt muligt, der måske, måske ikke giver mening for jeres klasse.

Også, hvis I ikke er til diskoteker, men noget mere roligt, eller måske har lyst til at hygge jer i en af de mange parker i byen. At sidde udendørs en lun sommeraften og i godt selskab er ikke noget at kimse ad.

Hvis der er lidt tid til overs undervejs, kunne man (rent teoretisk, naturligvis) lige slå et smut forbi de gamle Carlsberg-bygninger og lette på huen som tak. Studenterhuens øverste betræk er i øvrigt vandtæt, så hvis man ville, kunne man drikke af den (igen, rent teoretisk).

Vi kører jer, hvorhen I vil, og lastbilen går ikke i stykker af at komme på en ordentlig rundtur.

Vi kan næsten ikke sige det nok: det er jeres dag, så gør den til jeres.

studenterkorsel kobenhavn

Slut vognturen af hos en af jer

Det er faktisk det mest almindelige, og det forstår man nu godt. København er en fed by, især for unge, men der er nu også noget særligt i at sige farvel til gymnasietiden ved at holde sin egen fest i private omgivelser.

Det er som sagt jeres dag, så tilrettelæg turen, som I ønsker den.

Vi er i hvert fald klar med en studentervogn til jer, så I kan fejre huen og studenterugen med manér.

Og husk på, at København ikke vælter, fordi man har det lidt sjovt - så vis nu lige Provinsdanmark, hvorfor studenterkørsel i hovedstaden er de fedeste af slagsen.

Tillykke med huen!