Den originale studenterhue - C.L. Seifert - Siden 1865
Ingen studenter uden huer. Studenterugen.dk er en del af C.L. Seifert koncernen. Herunder kan du læse mere om studenterhuens historie.
Studenterhuerne har udviklet sig igennem tiden og i dag kan landets studenter designe deres studenterhue ned til mindste detalje. Du kan designe og bestille din hue https://clseifert.com/dk
Historien
Da Carl Ludvig, en nyuddannet 22-årig skrædder, kom til København i 1856 fra Mühlau i Sachsen, var hans planer først at tage til Amerika. Men da han mødte sin kommende kone, Mina Seifert, stiftede de familie og startede en virksomhed sammen i København.
Den første butik
Carl Ludvig begyndte at arbejde som lærling og gjorde det i syv år i Københavnsområdet, men sammen med Mina startede de i 1865 deres første virksomhed i en kælder på Store Regnegade i hjertet af København.
Efter lang tids hårdt arbejde, dag og nat, tjente de endelig penge nok til at købe en symaskine. En maskine, der ikke var så almindelig blandt skræddere dengang.
Carl og Mina erfarede, at tilbehør som knapper og eksklusive stoffer som silke kunne købes til en lavere pris i Tyskland, så Mina rejste til Tyskland, og de begyndte at importere disse produkter.
De begyndte også at levere og distribuere disse materialer til andre skræddere i Danmark. De blev større og større og flyttede til sidst fra kælderen og åbnede deres egen butik og værksted i Store Regnegade 22, men som de senere skulle flytte til Store Regnegade 10-16.
De fik fire børn sammen, alle meget kreative og drevne ligesom deres forældre. Datteren Johanna, Eduard, der startede en forretning i 1892 ved navn Hans Bach, Carl, som blev en meget vigtig og kendt smed og Rudolph, der blev involveret i C.L. Seifert forretning og blev senere partner.
Kongelig hofleverandør til det danske kongehus
Da Carl Ludvig gik bort i 1898, forlod Rudolph fuldstændig hele forretningen. Han gjorde virksomheden til et aktieselskab og et veludviklet guldbroderi.
Han blev ekspert i sabler og sværd og blev leverandør til Danmarks Kongehus i 1903 og Kongehuset i Sverige i 1911, men hovedforretningen var stadig at støtte stoffer og materialer af høj kvalitet til andre skræddere i København.
På dette tidspunkt arbejdede 100 personer på kontoret og atelieret i Store Regnegade 10-16. Efter Rudolphs bortgang tog hans kone, Julie Seifert Sørensen, over. I 1935 overtog Christian Birch, der var direktør for virksomheden, sammen med sin familie forretningen i 1935.
De drev forretningen med fast hånd gennem to verdenskrige og videreudviklede uniformer, hovedbeklædning og insignier.