OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Skal vi selv stå for rengøring af vognen?

Vi kender det nok alle sammen - man har holdt en fest med alle sine venner, hvor det hele spiller. Dagen efter ligger man med tømmermænd, med en rengøring der kalder, og det er der ingen, der kan lide. Derfor sørger vi selvfølgelig for, at der bliver gjort rent efter alle kørsler, så I kun skal tænke på at nyde festen og sove branderten ud.

Hvordan opbevarer vi bagage og drikkevarer?

Det er aldrig sjovt at miste noget, specielt ikke når man er på studenterkørsel, og skal nyde dagen. Når man er på studenterkørsel, kommer man vidt omkring, og der skal derfor være plads til alle drikkevarer og løjer. I langt de fleste af vognen er der mulighed for opbevaring. Dog er vores bedste råd kun at tage det mest nødvendige med ombord. 

Skal vi selv stå for musikken?

En god fest starter med god musik. Derfor tilbyder vi altid musikanlæg på studentervognen, hvor I hele dagen kan spille musik, så hele byen kan høre jer og være med til at fejre jeres studentertid. En god idé er at lave en god fælles playliste inden I skal afsted, så er I sikre på at alle får netop deres favorit nummer med på listen.

Kan der tilkøbes ekstra timer?

Der er 10 times kørsel med i prisen. Alle vognmænd er underlagt køre- og hviletids reglerne herunder rådighedstiden. Derfor er der ikke nogen garanti for at I kan tilkøbe ekstra timer til jeres studenterkørsel. Såfremt det er muligt, at tilkøbe ekstra timer, er dette noget der sker direkte ved vognmanden. Det er forskelligt fra vognmand til vognmand hvad det koster og om det skal aftales inden, eller om det er muligt på dagen. Gå til "studenterkørsel" i toppen og klik derefter på "Vores leverandører", så kan du under den enkelte vognmand se deres FAQ.

Hvordan planlægger vi vores rute?

Efter booking af studentervogn, skal I selv lave en ruteplan, ud fra det antal timer jeres vogn inkluderer. Hertil kan I anvende vores gratis ruteplanlægger og sende den direkte til jeres vognmand. Det er individuelt, hvornår det pågældende vognmandsfirma ønsker at modtage jeres ruteplan, det skal derfor aftales indbyrdes. Forhør jer altid med vognmanden om rutens varighed er realistisk!

Må vi køre studenterkørsel til en firmafest, et polterabend eller lign?

Nej - det må I desværre ikke. Studenterkørsel også kaldet eksamenskørsel, er udelukkende forbeholdt alle ungdomsuddannelser med en varighed af mindst 2 år er omfattet af reglerne om eksamenskørsel. Kørslen skal ske i forlængelse af den afsluttede og dermed beståede eksamen. Hvis du skal holde en firmafest, et polterabend, en fødselsdag, afslutning med dine holdkammerater, kan vi hjælpe jer med en Partybus som ikke er underlagt de samme regler som studentervognene.

Hvor lang tid har vi vognen?

Som udgangspunkt har I vognen til rådighed i 10 timer. Hvordan I vælger at bruge tiden er op til jer, så længe det er inden for lovens grænse. I bestemmer hvor mange stops I ønsker, hvornår I starter og slutter. Vær opmærksom på at den tid I bruger på at pynte vognen går fra den samlede tid. TIP: Ta en snak i klasse om I skal køre en eller to dage. Husk på at studenterkørsel er én gang i livet og at I skal have tid nok til at nyde dagen.

Hvad med overdækning?

Som udgangspunkt er alle vogne forsynet med overdækning. Det er praktisk med en overdækning uanset hvordan vejret er. I solen er det rart med skygge og i regnen er det rart med læ. Derudover har vognmændene også overdækningen på af sikkerhedsmæssige årsager.

Er bilerne miljøzone godkendt?

De fleste af vores studentervogne er miljøzone godkendt, hvilket giver dem tilladelse til at køre alle steder. Det betyder, at I selvfølgelig kan besøge alle fra klassen også dem i de store byer. Under hver vogn er det muligt at se om vognen er miljøzone godkendt. 

Hvad med sikkerhed?

Vi vil selvfølgelig sikre os at alle jeres minder fra studenterkørslen bliver positive. Derfor sørger vi hele tiden for, at sikkerheden på jeres studentervogn er i top. Vognene lever op til alle lovmæssige krav, og de bliver hele tiden vedligeholdt af fagfolk og mekanikere så I (og jeres forældre) kan nyde jeres vogntur med tryghed.

Hvornår skal, og hvor meget skal der betales til vognfirmaet?

Den 1. rate betales som udgangspunkt 30 dage efter jeres booking, med mindre andet er aftalt. Raterne kan variere, efter hvilken leverandør I vælger, men kan som udgangspunkt aftales separat med jeres vognmand. Oplysningerne til denne bliver tilsendt via mail efter booking, samt når I logger ind på Studenterugen.dk

Hvad med kontrakt på vognen?

Det er ikke længere noget vognmændene bruger. Når I har bestilt jeres studentervogn, modtager I en ordrebekræftelse fra Studenterugen.dk. I samme øjeblik modtager vognmanden info på ordren og kort tid efter vil I modtage en mail fra vognmanden med mere info omkring jeres tur. 

Må vi have venner, forældre eller søskende med på vognen?

Selvom det i mange år har været en tradition, så er svaret altså nej. I må ikke have andre med på vognen, end dem som netop har færdiggjort uddannelsen. Alle ungdomsuddannelser med en varighed af mindst 2 år er omfattet af reglerne om eksamenskørsel. Kørslen skal ske i forlængelse af den afsluttede og dermed beståede eksamen. Her henvises til reglerne omkring eksamenskørsel hos færdselsstyrelsen.

Må vi have en DJ med på vores Studentervogn?

Nej - I må ikke have DJ's med ombord på jeres studentervogn. Bekendtgørelsen for eksamenskørsel tillader kun kørsel i umiddelbart forlængelse af en gennemført og bestået uddannelse. Op mod sommeren 2023 blev af bestemt af DJ's ikke må være med på vognen.

Hvornår får vi vognpakken?

Vognpakken vil blive sendt med levering senest d. 1. Juni. Pakkerne sendes med GLS til nærmeste pakkeshop og sendes med udgangspunkt i den adresse som er registreret under profilen som har bestilt pakken. 

Hvad er der med i pakken?

Jeres studentervogn skal naturligvis pyntes. Derfor har vi samlet alt i én pakke, som I skal bruge til, at gøre jeres vogn festlig. Indholdet vil variere år til år alt efter efterspørgsel. Vi er blevet eksperter på, hvad der skal bruges i en vognpakke, og I slipper derfor for besværet.I kan se indholdet under fanen "vognpakken". Husk at skrive det korrekte afgangsår.

Hvornår skal restbetaling af vognpakken foretages?

Restbetalingen af vognpakken sker via din profil på studenterugen.dk. Her logger du blot ind, klikker på din ordre og derefter på betaling. Så kan du betale restbeløbet når pengene er samlet ind i klassen. Pakken skal være betalt senest 6 måneder inden I skal ud og køre. Vi sender naturligvis en reminder såfremt den ikke er betalt inden da. 

Hvordan betaler vi?

Ved bestilling af DJ skal der betales en reservation på 1000 kr. Restbeløbet betales over 3 rater direkte til BSTIL

Hvor lang tid spiller DJ'en?

En DJ til festen spiller i 5 timer og er med til at sætte skub i festen hos alle gæster. 

Hvad er en fotostander?

Du kender det sikkert - de populære selfie fotostandere. Hvis ikke, så er konceptet ganske simpelt - en fotostander som står klar til at tage sjove selfies i løbet af dagen. Selvom det på alle mulige måder er en uforglemmelig tid, er det også rart at få taget billeder fra turen og festen.

Hvem kan bestille DJ til festen?

Om du bliver student, skal holde en stor fødselsdag eller bare har brug for en DJ til din fest, så kan du bestille DJ'en til din næste fest her. Flere og flere klasse bestiller en DJ når huen skal fejres. Men også til de individuelle studentergilder er en DJ et populært valg.

Kommer der uforudsete udgifter?

1-2-3 NEJ - der kommer ingen uforudsete udgifter, alt er inkluderet i prisen.

Hvordan betaler vi?

Den 1. rate kan betales i forbindelse med bestillingen eller 30 dage efter jeres booking. Herefter kommer restbetalingen direkte fra vognmanden. Raterne kan variere, efter hvilken leverandør I vælger. Inden I bestiller jeres vogn, kan I med fordel se vognmanden FAQ omkring betalingen som fremgår hos hver enkelt vognmand her på siden. 

Hvad skal vi betale når vi bestiller vores studentervogn?

Hos Studenterugen.dk er der 0 kr. i booking fee og I skal derfor ikke betale noget på dagen hvor I bestiller. I kan derfor bestille jeres drømme vogn så snart I har fundet den på den ønskede dato/datoer. Efter bestillingen modtager I en ordrebekræftelse med et betalingslink som skal betales inden for 30 dage.

Hvornår skal restbetalingen af vognpakken foretages?

Første del betales i forbindelse med bestillingen. Restbeløbet kan betales når det passer jer. I logger blot ind på studenterugen.dk og finder jeres ordre. Her betales I blot online, som I gjorde da I bestilte jeres vogn og vognpakke. 

Levering af vognpakken?

Vognpakken vil blive sendt med levering senest d. 1. Juni. Pakkerne sendes med GLS til nærmeste pakkeshop og sendes med udgangspunkt i den adresse som er registreret under profilen som har bestilt pakken. 

Hvordan ændre man sine leverings- og kontaktoplysninger?

Hvis du vil ændre i dine oplysninger, skal du logge på din profil på Studenterugen.dk. Du skal oplyse evt. flytning, skift af telefonnummer eller kontakt mail.

Hvad hvis man ikke kender kørselsdato endnu?

Hvis du og din klasse ikke kender kørselsdato endnu, kan I med fordel reservere og prioritere ønsker til vognen. Dette gøres typisk efter et møde med os hvor I grundigt bliver sat ind i processen og hele forløbet. Når I kender jeres kørselsdato, sætter vi et nyt møde op og sammen finder vi jeres kommende studentervogn.