test subimage2

Den ultimative gudie til den perfekte studenterkørsel

Hvornår skal man booke?

Vi ser hvert år, at folk der lige er kommet tilbage efter sommerferien og starter i 3.G tror, at de har god tid til at bestille en studentervogn. De opdager hurtigt, at det er svært at få en studentervogn på de gode datoer med deres ønsker opfyldt. Vi anbefaler derfor altid, at I bestiller i rigtig god tid. Det er en god idé at begynde og se på markedet allerede i starten af 2.G eller midten af 1.HF. På den måde har I den bedste chance for at finde lige præcis den studentervogn, som I gerne vil have, på den dato der passer jer bedst. Når I er klar til at bestille en studentervogn, kan I booke et møde med en af vores konsulenter, som vil hjælpe jer med at finde den helt rigtige vogn. Sammen finder vi den perfekte løsning, så I får en uforglemmelig studenterkørsel.

Hvor mange dage skal man booke?

Studenterkørsel er noget man oplever én gang i livet, og timerne går utrolig hurtigt! Det er selvfølgelig billigere kun at køre studenterkørsel én dag, men når dagen er slut, vil langt de fleste ønske, at de havde en dag mere. Når I overvejer, hvor mange dage I skal køre, er det vigtigt, at I snakker om, hvor længe I skal være ved hvert stop. Det tager tid at komme af og på vognen, få noget hurtigt at spise og nogle vil måske gerne lave en leg på deres stop. Det kan være svært at nå på kun 10 min. Der er mange ting, der spiller ind, når I skal snakke om hvor mange dage, I skal køre. Det har selvfølgelig også en betydning, hvor mange I er i klassen, samt hvor mange der ønsker, at der skal være et stop hos dem. Det kan være, at der er stor afstand mellem jeres stop, hvilket kommer til at tage meget af jeres kørselstid. Der er også mange, som ønsker, at der skal være en fælles tur til bølgen, en tur i kornmarken eller et bad i et springvand. Vi kan anbefale, at I leger lidt med vores ruteplanlægger, så I får en idé om, hvor lang tid det tager udelukkende med kørsel. Vi kan kun anbefale, at I tager 2 dage med studenterkørsel. Det er vi sikre på, at I ikke vil fortryde!

Hvilken type vogn skal man booke?

Der findes mange traditioner for studenterkørsel rundt om i landet. Få steder kører de nogle stop i hestevogn, og andre steder er det vigtigt, at de kører i militærlastbil. Forhør jer ved de tidligere afgangselever eller på skolens kontor, om hvilke traditioner I har på jeres skole. Vi tilbyder studentervogne i alle former og størrelser, så I kan helt sikkert finde en studentervogn, der passer perfekt til jer!

Hvordan samler vi penge ind?

Når I skal samle pengene til jeres studenterkørsel, er der mange muligheder at vælge imellem. Nogle vælger at lave en MobilePay Box, hvor pengene bliver sat ind, mens andre vælger at lave en separat bankkonto. Uanset hvad I vælger, kan vi kun anbefale at pengene kommer et separat sted hen, så de ikke står på den ansvarliges egen forbrugskonto. Det kan risikere at skabe bøvl for jer alle! Når I har fået oprettet en box eller konto til pengene, er der forskellige måder, I kan vælge imellem, når I skal samle pengene ind. Nogle vælger at samle hele beløbet ind på én gang. Her er det dog vigtigt at huske, at det ikke er alle, der er lige bemidlet, og derfor kan det virke som et uoverskueligt stort beløb for nogle. Derfor er det en god idé at samle pengene ind løbende, så man er sikker på, at alle har mulighed for at spare sammen løbende. Andre vælger enten at samle et mindre beløb ind hver måned eller at samle beløbet som skal betales i rater til vognmanden ind løbende. Det er forskelligt, hvor mange rater vognmændene har, så det er vigtigt, at I får tjekket op på det, når I modtager bekræftelsen fra vognmanden.

Hvor skal man bestille?

De fleste har sikkert hørt en skrækhistorie eller to om, at vognmanden aldrig dukker op, eller at de pludselig vil have flere penge, end man har aftalt. Det er netop det problem, vi forsøger at komme til livs med vores platform. Vi samarbejder kun med pålidelige vognmænd, som vi føler os sikre på møder op, og selvfølgelig leverer det, som I er blevet lovet! Med en mellemmand mellem jer og vognmanden, vil I have et helt andet sikkerhedsnet, når I skal køre studenterkørsel. Når I skal finde det helt rigtige firma til jeres studenterkørsel, er det en god idé at tjekke deres anmeldelser og betingelser samt læse godt op på, hvad de tilbyder. På den måde er I rustet til at kunne sortere blandt de mange udbydere.

Når I vælger at købe igennem Studenterugen.dk, vil I få et kæmpe udvalg af studentervogne i alle prisklasser. Vi har studentervogne med alt det udstyr, I kan drømme om. I og med at vi har flere udbydere samlet ét sted, vil I hurtigt kunne sortere og finde de udbydere, som har en vogn ledig på jeres ønskede datoer med lige præcis det indhold, I ønsker i en studentervogn. 

Hvad koster det?

Uanset hvad, så er studenterkørsel en udgift, men det er i den grad også en investering. En investering i noget ingen kan tage fra jer, nemlig minder. Men der er faktisk flere måder, I kan spare penge på! Sæt jer ned som klasse og få gjort klart hvilke krav, I har til jeres studentervogn. Er der ting, som vognen bare skal have, eller er der tradition på skolen, for at I kører i militærvogn? Når I har alt det på plads, kan I tjekke ud, hvilke vogne der er ledige, og hvad de koster. Det er altid en god idé at se på, hvad der er nice to have og need to have. Det er meget populært at køre fredagen og lørdagen efter, at man er blevet student, hvilket betyder, at priserne ryger til vejrs i de dage. Så hvis I på skolen ikke har traditioner for, at man kører fredag efter dimission, er det en rigtig god idé at kigge på de efterfølgende dage. Der vil være mange penge at spare! Og husk nu, at  det er en once in a lifetime experience, som kun studenter får lov til at opleve.

Hvilket udstyr skal vi have?

Der er enormt meget udstyr på de forskellige studentervogne, og det kan være en jungle at finde ud af, hvad der er vigtigst at få med. Det vigtigste er, at I først snakker om budget. Når det er på plads, kan I se hvilke studentervogne, der er tilgængelige og hvilket udstyr de har. En ting vi ofte hører, at folk ønsker sig, er kølemuligheder. Dog har vi erfaret, at temperaturen efter den tredje øl er lige meget, samtidig med at jeres forældre løbende vil fylde studentervognen op med kolde drikkevarer. 

Hvor lang tid skal man køre?

Som udgangspunkt er der inkluderet 10 timers kørsel om dagen i jeres pris. Hvis I overskrider det aftalte antal timer, vil I skulle betale en timepris efter endt kørsel. Denne pris er individuel og bestemmes af den enkelte vognmand. Mange vælger at køre i 2 dage, så de er sikre på, at de får hele oplevelsen med uden at skulle skynde sig igennem dagen. Tiden går enormt hurtigt, og bliver ofte brugt på at nå på toilettet, komme af og på vognen og få fyldt op med drikkevarer. Det er en god idé at tage udgangspunkt i, at der skal sættes mindst 20 min. af til hvert stop. På den måde når I at sætte jer ned og få noget at spise, samtidig med at I har tid til at udfordre en kammerat i kampen om førertrøjen.