Den store banner guide
Her får I den helt store guide til at få det perfekte banner!
Banner på studentervognen får jer til at skille jer ud fra mængden og tage pis på jer selv eller jeres lærer. Hvert år ser vi studentervogne med nye kreative slogans, der beskriver gymnasietiden som “Vi blev studenter under en pandemi, nu skal promillen nærme sig 10” og “Fraværet var højt, gennemsnittet var sløjt, vi tager den med ro, thank god for kvote 2.” Guiden her er lavet, så I kan få det bedst mulige banner, som kan holde sig under hele kørslen og hele byen kan se jeres smukke banner!
Hvilket materiale skal vi bruge?
For at sikre sig det bedst mulige banner er det vigtigt, at man har et godt fundament! Jeres lærred skal være slidstærkt og kunne spændes ud, så det sidder stramt, og alle kan se jeres banner.
Materialet af banneret er vigtigt. Man kan ikke bare bruge en presenning eller et gammelt stræklagen, da malingen ikke vil suge sig fast og motivet blive ødelagt, når det spændes ud.
For at I kan sætte banneret bedst muligt op, skal I bruge et banner med solide metaløjne. På den måde kan I spænde banneret helt ud, uden at det går i stykker. Hvis man selv klipper et stykke stof, kan det være en god idé at sy kanten op, så man ikke risikerer at den trevler.
Hvad skal vi bruge til at skrive med?
Det er vigtigt, at I vælger de rigtige materialer til at skrive med, ellers risikerer I, at malingen løber, hvis det begynder at regne i løbet af dagen, eller at det ikke har nået at tørre ordentligt. Mange vælger at bruge spraymaling, da det er slidstærkt og hurtigt at bruge. Man kan dog ikke være lige så præcis, når man bruger spraymaling, så hvis I ønsker skarpe linjer, er det ikke det, I skal bruge.
Hvis I ønsker skarpe linjer og mulighed for at skrive mere præcist, skal I bruge maling. Her kan vi anbefale akrylmaling, da det suger sig godt fast til stoffet, og er vandfast. Akrylmaling er også billigt sammenlignet med andre typer maling.
Det vigtigste er, at I vælger en vandfast maling, så det ikke begynder at løbe, hvis det regner - det ville virkelig være ærgerligt!
I skal bruge nogle kraftige farver, når I skal skrive på jeres banner, så alle på gaden tydeligt kan se det. Her anbefaler vi sort, rød, blå og grøn.
Hvor stort skal det være?
Størrelsen på banneret varierer fra vogn til vogn. Derfor skal I kontakte jeres vognmand, hvis I vil have de præcise mål til jeres banner. Typisk vil der være plads til 3 eller 4 bannere på studentervognen. Et på hver langside og et eller to på bagsiden, dette kommer dog an på trappens placering.
Hvornår skal det laves?
I skal senest lave jeres banner dagen før jeres studenterkørsel. På den måde sikrer i jer, at malingen når at tørre og ikke tværer ud, når I skal hænge det op. Det er også ærgerligt at bruge jeres kostbare tid på at lave banner på dagen. Så find en dag, hvor I kan gå sammen som klasse og lave jeres banner.
Hvordan skal det hænges op?
For at banneret sidder bedst muligt på studentervognen, anbefaler vi at sætte det fast med strips i bannerets metaløjne. Vi ser hvert år folk som prøver at hænge deres banner op med gaffatape, hvor oplevelsen tit er, at banneret falder af i løbet at turen. Gaffatape sætter også et stort lag lim på studentervognen, som vognmanden skal fjerne.
Hvad skal der stå?
Når I skal finde på tekst til jeres banner, er det kun fantasien, der sætter grænser. Nogle vælger at skrive noget, der beskriver deres gymnasietid, mens andre vælger at tage pis på dem selv. Her er et par eksempler på, hvad I kan skrive:
“Dyt så det batter, og alle viser patter!”
“Vi havde det let – tak til studienet.”
“Hær køre danmark's framtid.”
“Dyt en hilsen - så bunder vi pilsen”
Danmarks bedste banner
I 2022 kårede Studenterugen.dk Danmarks bedste banner for første gang. En ny tradition som vi også vil gøre til den kommende studenter i 2023, 2024, 2025 og frem :)